Εφτιαξα ιστοσελιδα. Με Blog.

... και είναι εδω: www.scalemodelspot.com

Όπως και πολλοί άλλοι μοντελιστές, είχα πάντα την τάση να ζαλίζω τον κόσμο γύρω με μακρόσυρτες ιστορίες για τεχνικές και ιστορικά στοιχεία σχετικά με τις κατασκευές μου. Πάντα, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, υπήρχε η ιδέα να φτιάξω μια ιστοσελίδα. Έτσι θα μπορούσα να έχω τα πάντα καταγεγραμμένα σε ένα μέρος και να αφήσω τους άλλους να αποφασίσουν τι έχουν όρεξη να δουν και τι όχι. Κυρίως όμως θα λειτουργούσε σαν κατασκευαστικό ημερολόγιο, όπου θα μπορώ να ανατρέχω όταν το χρειάζομαι.


Όλα αυτά ήταν αρκετά χρόνια πριν, όταν οι ιστοσελίδες ήταν ακόμα στη μόδα. Αργότερα, ο κόσμος μεταφέρθηκε στα μέσα δικτύωσης και η κατασκευή μιας ιστοσελίδας έγινε φθηνότερη και ευκολότερη. Παρόλα αυτά, κάθε φορά που σκεφτόμουν να ξεκινήσω μια, τα παρατούσα και γύριζα στις κατασκευές μου. Με λίγα λόγια, αν εξαρτιόταν από εμένα, η ιστοσελίδα μάλλον δεν θα υπήρχε.


Καλώς ή κακώς, δεν εξαρτιόταν από εμένα. Η βοήθεια δύο ανθρώπων ήταν καθοριστική. Περίπου ένα χρόνο πριν το άλλο μου μισό υποσχέθηκε να αναλάβει το γιγαντιαίο έργο να σχεδιάσει και να οργανώσει την ιστοσελίδα, αν καθόμουν να γράψω το περιεχόμενο. Το πρόβλημα ήταν πως, μέχρι πρόσφατα, δεν συνήθιζα να φωτογραφίζω και να καταγράφω τις κατασκευές μου. Είχα ευτυχώς την καλή τύχη να μπορώ να επιστρατεύσω την βοήθεια μιας καλής φίλης και φωτογράφου, που ήρθε με τον εξοπλισμό της.

Ο βασικός λόγος ύπαρξης της ιστοσελίδας δεν είναι να επιδεικνύω αυτά που έχω ήδη φτιάξει (αν και λειτουργούν καλά για να γεμίζουν το χώρο προς το παρόν). Είναι να καταγράφω τις μελλοντικές μου κατασκευές. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το blog σαν ημερολόγιο της έρευνας, των προβλημάτων και των τεχνικών που κρύβονται πίσω από κάθε κατασκευή. Κάθομαι έτσι και γράφω αυτό το κείμενο που μάλλον δεν θα διαβάσει κανείς (εκτός ίσως από λίγους κοντινούς φίλους, προς το παρόν). Μπορώ μόνο να υποσχεθώ πως από εδώ και πέρα δεν θα τους ζαλίζω με μακροσκελείς περιγραφές τεχνικών, απλά θα τους στέλνω link.


Comments

  1. Είπες θα δουλεύεις και θα γράφεις στο blog και στο site και αυτό ηταν δέσμευση! Έχεις φανταστικές κατασκευές και ιδέες, αξίζει να έχουν το δικό τους χώρο. Καλή αρχή!

    ReplyDelete

Post a Comment